Solar Consult
App voor iPhone en iPad
Oriƫntatiemeter
Map
Advies
Maatwerk
Instellingen
Advies
  

Voor een advies kunt u de gegevens van uw dak invoeren en de App zal de maximale opbrengst voor uw dak berekenen. Bij een plat dak dient de benodigde oppervlakte exclusief de afstand tot de dakranden worden ingevoerd. Het systeem dient ten minste net zo ver verwijderd te zijn van alle dakranden als het systeem hoog is (t.o.v. de dakrand).Oriëntatie dak zonkant
Het advies wordt berekend met het geselecteerde paneel die is geselecteerd in het tabblad 'Instellingen'. Indien in de lijst van panelen meer dan één paneel staat, zal per paneel de hoogste opbrengst worden berekend en gesorteerd weergegeven.
Om de details weer te geven van een opstelling van een ander zonnepaneel, dient deze in tabblad 'Instellingen' te worden geselecteerd.
 
In de lijst van zonnepanelen kunt u een paneel selecteren. Rechts kunt u de kenmerken van het paneel aflezen en in de standaard versie van de App kunt u ook een eigen paneel invoeren.
 
Op een schuin dak worden panelen plat op het dak gemonteerd. Op een plat dak worden de panelen met standaarden in een hellingshoek geplaatst. De waarde die een plat dak definieert (en dus het gebruik van standaarden vereist) is verschillend per regio en kan worden gewijzigd.
 
Ook de minimale hellingshoek van een paneel op een plat dak is per regio verschillend. In praktijk geeft de fabrikant meestal alleen garantie onder bepaalde voorwaarden. Een voorwaarde kan zijn dat de hellingshoek minimaal 10° moet zijn. Dit is omdat bij een kleinere hellingshoek regenwater er niet goed afloopt, bladeren en vuil blijft liggen en mos op het paneel kan gaan groeien.
 
Op een plat dak is het gewenst dat gedurende het gehele jaar de rijen van zonnepanelen niet in elkaars schaduw staan. Bij de berekening van de afstand tussen rijen zonnepanelen is dus de zonhoek in de winter van belang, want dan staat de zon het laagst. Het advies wordt berekend door de rijen zo te plaatsen, dat ze gedurende het hele jaar niet in elkaars schaduw staan.


 
HomeApp iPhone/iPadToelichtingVersiesUitleg PRO-Versie