Solar Consult
App voor iPhone en iPad
Oriƫntatiemeter
Map
Advies
Maatwerk
Instellingen
App iPhone/iPad
  

Solar Consulting heeft een App voor de iPhone en iPad ontwikkeld en deze kan gratis worden gedownload via de AppStore.

Tevens is op YouTube de film Solar Consult te bekijken, die het gebruik van de de App weergeeft.

Stappenplan voor een advies van de App Solar Consult:
  1. Richt de iPhone/iPad dusdanig naar de zon alsof het een zonnepaneel  is, die op het dak wordt geplaatst. Met behulp van de hellingshoek en de afwijking van het zuiden wordt het rendement van een zonnepaneel weergegeven.
  2. Bekijk een bovenaanzicht van uw locatie en bepaal de zoninstraling van uw regio. Op een landkaart is tevens de zoninstraling van uw land te zien. U kunt eventueel ook een ander adres of land invoeren.
  3. Voer de lengte en de breedte  van het dak in, waarna de App u een advies zal geven voor het aantal zonnepanelen die maximaal geplaatst kunnen worden en de hoogste opbrengst heeft.
  4. Aan de hand van het advies van de App kunt u - in het geval van een dakraam of schoorsteen – de opstelling aanpassen.
  5. Kies rechtsboven voor [Mail/Opslaan] en voer uw gegevens in. U kunt het project vervolgens naar uw eigen mailadres mailen of naar een leverancier sturen voor een prijsopgave. Om projecten te kunnen bewaren, dient u de PRO-versie te installeren.
De App is eenvoudig te gebruiken voor personen die zelf willen onderzoeken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen, maar wordt ook door de professionals gebruikt (zoals leveranciers, adviseurs  en installateurs) om de meest optimale opstelling bij een klantlocatie te bepalen met het hoogste rendement.

Screenshots van de App: Solar Consult

App Solar Consult - OrientatieApp Solar Consult - Plat dak

HomeApp iPhone/iPadToelichtingVersiesUitleg PRO-Versie