Solar Consult
App voor iPhone en iPad
Oriƫntatiemeter
Map
Advies
Maatwerk
Instellingen
Instellingen
  

In de lijst van zonnepanelen kunt u een paneel selecteren. Rechts kunt u de kenmerken van het paneel aflezen en in de standaard versie van de App kunt u ook een eigen paneel invoeren.
 
Op een schuin dak worden panelen plat op het dak gemonteerd. Op een plat dak worden de panelen met standaarden in een hellingshoek geplaatst. De waarde die een plat dak definieert (en dus het gebruik van standaarden vereist) is verschillend per regio en kan worden gewijzigd.
 
Ook de minimale hellingshoek van een paneel op een plat dak is per regio verschillend. In praktijk geeft de fabrikant meestal alleen garantie onder bepaalde voorwaarden. Een voorwaarde kan zijn dat de hellingshoek minimaal 10° moet zijn. Dit is omdat bij een kleinere hellingshoek regenwater er niet goed afloopt, bladeren en vuil blijft liggen en mos op het paneel kan gaan groeien.
 
Op een plat dak is het gewenst dat gedurende het gehele jaar de rijen van zonnepanelen niet in elkaars schaduw staan. Bij de berekening van de afstand tussen rijen zonnepanelen is dus de zonhoek in de winter van belang, want dan staat de zon het laagst. Het advies wordt berekend door de rijen zo te plaatsen, dat ze gedurende het hele jaar niet in elkaars schaduw staan.

HomeApp iPhone/iPadToelichtingVersiesUitleg PRO-Versie