Solar Consult
App voor iPhone en iPad
Optimale opstelling
Wattpiek
Opbrengst in kWh
Zonhoek in winter
Landkaart
Zoninstraling
Optimale opstelling
  

De App berekend het advies met het geselecteerde paneel welke is geselecteerd in het tabblad 'Instellingen'.
  • Bij een schuin dak wordt de landscape opstelling met de portrait opstelling vergeleken. De hoogste opbrengst wordt weergegeven.
     
  • Bij een plat dak wordt ook de landscape opstelling met de portrait opstelling vergeleken, maar dan ook voor alle hellingshoeken (tot 90 graden) van het paneel. Van deze berekeningen wordt de hoogste opbrengst getoond.
Indien in de lijst van panelen in tabblad 'Instellingen' meer dan één paneel staat, dan worden van de andere panelen ook de hoogste opbrengst berekend en gesorteerd weergegeven.

Om de details weer te geven van een opstelling van een ander zonnepaneel, dient deze in tabblad 'Instellingen' te worden geselecteerd.
 
De getoonde optimale hellingshoek is theoretisch. In praktijk geeft de fabrikant meestal alleen garantie onder bepaalde voorwaarden. Een voorwaarde kan zijn dat de hellingshoek minimaal 10° moet zijn.
 
Dit is omdat bij een kleinere hellingshoek regenwater er niet goed afloopt, bladeren en vuil blijft liggen en mos op het paneel kan gaan groeien.
 
Controleer hiervoor de garantievoorwaarden.
HomeApp iPhone/iPadToelichtingVersiesUitleg PRO-Versie